Recept za BUHTLE sa raskošnim punjenem - Kombinacija krema i ovog džema čini ih neodoljivim svima, a testo je "san snova"
Predlog za doručak ukoliko ne postite.
Predstavljamo vam recept za buhtle. Prelepo, mirisno i mekano testo koje je punjeno džemom po izboru.
Evo šta vam je potrebno za ovaj recept i kako da ga pripremite.
Sastojci:
- 800 g brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 80-100 grama otopljenog putera
- 1 jaje
- 4-5 kašika šećera
- 30 grama kvasca, prsohvat soli, kora od jednog limuna, 2 kesice vanilin šećera
Fil:
- 400 grama džema
- 3 kašike nutela
- 4 kašike mlevenih oraha
Dva decilitra mleka sipajte u posudu, 100 ml vode, jedno jaje, 4 kašike šećera, dve kesice vanilin šećera, 30 grama kvasca i 100 grama otopljenog putera. Dodajte polovinu kašičice soli i malo rendane korice limuna radi mirisa.
Sve sastojke sjediniti žicom. Osamsto grama brašna dodajte lagano i mesite testo kašikom postepeno. Zamesite mekano testo i stavite ga na površinu stola gde ste sipali brašno, pokrijte ga i ostavite da odstoji.
Nadev za buhtle: U 400 grama džema od šljiva dodajte 3 kašike krema, 4 do 5 kašika mlevenih oraha ili mlevene plazme.
Nadošlo testo razvucite oklagijom. Kada ga razvučete, možete ga rezati nekom većom čašom.
Podelite ga na 16 jednakih kvadratića. U sredinu stavite dosta fila i zatim grajeve testa vucite ka unutrašnjosti da pokrijete fil i obrazujete lopticu.
Pripremljene buhtle preliti sa 200 grama otopljenog putera. Pustite ih još jednom da nadođu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta, a zatim smanjite na 180 stepeni i pecite 20 minuta.
Kada se ispeku i prohlade prespite ih šećerom u prahu.