Najsočnija POSNA ŠTRUDLA sa čokoladom i džemom - Mekana kao duša, a svaki zalogaj vraća u detinjstvo
Obično su nam je pravile bake, čiji nas ukusi vraćaju u detinjstvo, a danas pored klasične mrsne, možete napraviti i posnu.
Ova posna štrudla sa čokoladom i džemom je pravi klasik koji će vas oduševiti svojom sočnošću i bogatstvom ukusa!
Mekana, mirisna i puna čokoladnog zadovoljstva, svaki zalogaj će vas vratiti u bezbrižne dane detinjstva, kada su ovakvi domaći kolači bili pravi užitak. Savršen spoj posnih sastojaka i bogatih ukusa čokolade i džema stvoriće desert koji je ne samo ukusan, već i jednostavan za pripremu. Idealna je za sve prilike – bilo da postite ili jednostavno želite da uživate u nečemu slatkom i toplom, ova štrudla će osvojiti sve!
Sastojci:
Za testo:
5 dl mlake vode
5 kašika šećera
1 kašika suvog kvasca
2,5 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
2 prstohvata soli
1.100 g brašna
Za punjenje:
džem od šljiva
100 g čokolade
Za premazivanje:
1 kašika vode
1 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na dva dela. Kad nadođe testo, podelite ga na četiri dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažite džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek-papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoj