Štrudla koja asocira na ZIMSKE PRAZNIKE! Slatkiš sa BUNDEVOM je jednostavan i brz za pripremu, a ujedno i PUN VITAMINA
Zimski dani donose sa sobom mirisne i tople poslastice koje nas greju iznutra. Jedan od neodoljivih zimskih deserta je definitivno štrudla od bundeve. Ovaj recept će vam omogućiti da svoj dom ispunite toplinom i slatkim aromama tokom hladnih zimskih dana.
Zima je doba kada tražimo toplinu u svakom zalogaju, a štrudla od bundeve postaje savršen desert koji zagreva dušu. Ova jednostavna, ali ukusna poslastica donosi harmoniju za nepce i mirisnu čaroliju u dom tokom hladnih dana. Evo recepta za štrudle od bundeve koje će ulepšati vaše zimske trenutke.
Jeftino i spremno za 5 MINUTA - Evo kako da od JAJA i par SASTOJAKA napravite DORUČAK za PAMĆENJE, oduševiće vas bakin recept (VIDEO)
Preporuke "Batuta" za zdravu ISHRANU tokom zime i JAK IMUNITET - Čorbe i supe su OBAVEZNE, poseban OPREZ sa ovim NAPITKOM
Potrebno je:
- 800 g bundeve
- 9 tankih gotovih kora
- 3 jaja
- 100 g šećera
- Šećer za bundevu po želji
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 g griza
- 1/2 praška za pecivo
- 100 g suvog grožđa
- Malo ruma
- Malo cimeta
- Vanilin šećer
Priprema:
Bundevu izrendati i pošećeriti po želji, dodati malo cimeta i sve izmešati. Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt, ulje, i sve dobro izjednačiti.
Koru raširiti na sto premažati uljem, pa pokriti drugom korom i premazati sa 2-3 kašike nadeva od jaja, razbacati rendanom bundevom i malo suvim grožđem. Prekriti još jednom korom i premazati nadevom od jaja, dodati bundevu i suvo grožđe, razbacati, saviti ivice i uviti u rolat. Redjati u podmazan pleh. Još dve rolnice isto tako.
Ostatak fila premazati sve kore i peći na 200 stepeni C oko 40-50 minuta. Seći prohlađenu. Odozgo posuti prah šećerom i zamirisati vanilom.