Штрудла која асоцира на ЗИМСКЕ ПРАЗНИКЕ! Слаткиш са БУНДЕВОМ је једноставан и брз за припрему, а уједно и ПУН ВИТАМИНА
Зимски дани доносе са собом мирисне и топле посластице које нас греју изнутра. Један од неодољивих зимских десерта је дефинитивно штрудла од бундеве. Овај рецепт ће вам омогућити да свој дом испуните топлином и слатким аромама током хладних зимских дана.
Зима је доба када тражимо топлину у сваком залогају, а штрудла од бундеве постаје савршен десерт који загрева душу. Ова једноставна, али укусна посластица доноси хармонију за непце и мирисну чаролију у дом током хладних дана. Ево рецепта за штрудле од бундеве које ће улепшати ваше зимске тренутке.
Јефтино и спремно за 5 МИНУТА - Ево како да од ЈАЈА и пар САСТОЈАКА направите ДОРУЧАК за ПАМЋЕЊЕ, одушевиће вас бакин рецепт (ВИДЕО)
Препоруке "Батута" за здраву ИСХРАНУ током зиме и ЈАК ИМУНИТЕТ - Чорбе и супе су ОБАВЕЗНЕ, посебан ОПРЕЗ са овим НАПИТКОМ
Потребно је:
- 800 г бундеве
- 9 танких готових кора
- 3 јаја
- 100 г шећера
- Шећер за бундеву по жељи
- 200 мл јогурта
- 100 мл уља
- 100 г гриза
- 1/2 прашка за пециво
- 100 г сувог грожђа
- Мало рума
- Мало цимета
- Ванилин шећер
Припрема:
Бундеву изрендати и пошећерити по жељи, додати мало цимета и све измешати. Умутити јаја са шећером, додати гриз и прашак за пециво, јогурт, уље, и све добро изједначити.
Кору раширити на сто премажати уљем, па покрити другом кором и премазати са 2-3 кашике надева од јаја, разбацати ренданом бундевом и мало сувим грожђем. Прекрити још једном кором и премазати надевом од јаја, додати бундеву и суво грожђе, разбацати, савити ивице и увити у ролат. Ређати у подмазан плех. Још две ролнице исто тако.
Остатак фила премазати све коре и пећи на 200 степени Ц око 40-50 минута. Сећи прохлађену. Одозго посути прах шећером и замирисати ванилом.