Recept za TARABA TORTU - Gotova je za svega 15 minuta, a ovaj spoj ukusa, gde dominira čokolada oduševiće sve sladokusce
Idealan predlog ukoliko ste u potrazi za nekim brzim i dobrim receptom.
Predstavljamo vam recept za "taraba" tortu koja se priprema za 15 minuta.
Veoma je ukusna i izdašna, evo šta će vam biti potrebno i kako se pravi.
Recept:
- 4 pakovanja piškote
- 1 l slatke pavlake
- 4 čaše kisele pavlake ili 700 g
- 200 g šećer u prahu
Umutite litar pavlake i dodajte 4 čaše kisele pavlake, a zatim i 200 grama šećera u prahu. Smesu podelite u tri dela.
Prvi deo
Dodati 300 g mlevene plazme
Drugi deo
Dodati 200 gr otopljene čokolade i 2 kesice instant kapućina
Treći deo
Dodati 600 g narezane banane.
Pripremiti kalup za tortu, staviti ga na tanjir obložiti papirom za pečenje, a dno margarinom.
Piškote potapati u čokoladno mleko i ređati po dnu i sa strane.
Prvo staviti redom, prvi deo sa plazmom, pa sa čokoladom između staviti 200 g punjenih čokoladnih rolera i na kraju sa smesu sa bananom.
Ostaviti da odstoji u hladnjak 5-6 sati.
Tortu ukrasiti po želji.
Preporuka je da se sa strane stavi 200 g otopljene čokolade, a u sredinu 200 grama šlag kreme.