Riblji PAPRIKAŠ sa OSLIĆEM: Posna verzija tradicionalnog jela sa piletinom koja pomera granice dobrog ukusa
Ako želite da probate nešto novo, a ipak tradicionalno, riblji paprikaš sa oslićem je savršen izbor.
Riblji paprikaš je jedno od jela koje savršeno spaja bogatstvo morskih ukusa i pikantnost začina.
Sastojci
- 1 kg smrznutog oslića bez glave
- 2 paprike
- 1 glavica seckanog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika paradajiz pirea
- So, biber, peršun, crvena paprika
- Maslinovo ulje
- 1/2 kg krompira
- Celer
Oslić dobro očistite.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i pospite malo maslinovog ulja. Zatim, poređajte ribu i malo posolite i pospite ulje preko. Urolajte papir i stavite da se peče 15-20 minuta.
Povrće iseckajte. Dodajte u šerpu ulje, a zatim na zagrejano ulje dodajte povrće da se prži na srednjoj temperaturi. Dodajte začine i sve dobro promešajte, a potom zalijte toplom vodom i promešajte da se sve lepo sjedini.
Ribu izvadite i usitnite u tanjir.
U krompir dodajte paradajiz pire, a potom ribu i sve dobro izmešajte.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhaj i peci.