Рибљи ПАПРИКАШ са ОСЛИЋЕМ: Посна верзија традиционалног јела са пилетином која помера границе доброг укуса
Ако желите да пробате нешто ново, а ипак традиционално, рибљи паприкаш са ослићем је савршен избор.
Рибљи паприкаш је једно од јела које савршено спаја богатство морских укуса и пикантност зачина.
Састојци
- 1 кг смрзнутог ослића без главе
- 2 паприке
- 1 главица сецканог лука
- 1 шаргарепа
- 1 кашика парадајиз пиреа
- Со, бибер, першун, црвена паприка
- Маслиново уље
- 1/2 кг кромпира
- Целер
Ослић добро очистите.
Тепсију обложите папиром за печење и поспите мало маслиновог уља. Затим, поређајте рибу и мало посолите и поспите уље преко. Уролајте папир и ставите да се пече 15-20 минута.
Поврће исецкајте. Додајте у шерпу уље, а затим на загрејано уље додајте поврће да се пржи на средњој температури. Додајте зачине и све добро промешајте, а потом залијте топлом водом и промешајте да се све лепо сједини.
Рибу извадите и уситните у тањир.
У кромпир додајте парадајиз пире, а потом рибу и све добро измешајте.
Детаљније о начину припреме на видеу Кухај и пеци.