Spoj ČOKOLADE I ŠLAGA - Recept za veoma neobičnu i preukusnu RABIN TORTU, postupak pravljenja jednostavan
Poslastica koja je zadovoljstvo za čula, a kombinacija čokolade i šlaga je neodoljiva.
Jedna od najpopualrnijih torti osamdesetih i devedesetih bila je Rabin torta. Ukoliko ste ljubitelj čokolade i šlaga, ova kombinacija će vas oduševiti.
Evo kako se priprema.
Potrebno je:
12 jaja
400 g čokolade
250 g šećera
250 g mlevenog plazma keksa
350 g margarina
Ostalo:
500 g šlag
Umutiti margarin i šećer, zatim dodati žumanca i čokoladu topljenu, kao i plazma keks. Posebno umutiti belanca i dodati u predhodnu smesu. Izmutiti dobro i podeliti na 2 dela. Jedan deo staviti u frižider (to je za fil), a od drugog dela ispeći 4 korice u četvrtastom plehu. Pleh najbolje obložiti pek papirom.
Filovanje: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag i tako dok se ne potrosi sav materijal. Ukrasiti po želji.