Спој ЧОКОЛАДЕ И ШЛАГА - Рецепт за веома необичну и преукусну РАБИН ТОРТУ, поступак прављења једноставан
Посластица која је задовољство за чула, а комбинација чоколаде и шлага је неодољива.
Једна од најпопуалрнијих торти осамдесетих и деведесетих била је Рабин торта. Уколико сте љубитељ чоколаде и шлага, ова комбинација ће вас одушевити.
Ево како се припрема.
Потребно је:
12 јаја
400 г чоколаде
250 г шећера
250 г млевеног плазма кекса
350 г маргарина
Остало:
500 г шлаг
Умутити маргарин и шећер, затим додати жуманца и чоколаду топљену, као и плазма кекс. Посебно умутити беланца и додати у предходну смесу. Измутити добро и поделити на 2 дела. Један део ставити у фрижидер (то је за фил), а од другог дела испећи 4 корице у четвртастом плеху. Плех најбоље обложити пек папиром.
Филовање: кора, фил, шлаг, кора, фил, шлаг и тако док се не потроси сав материјал. Украсити по жељи.