Supa od BELOG LUKA BILDUJE IMUNITET - Prirodni zaštitnik od virusa i prehlada, zagrejaće vas i hidrirati
Svima je već poznato koliko je beli luk dobar za zdravlje, a sada njegove prednosti možete iskoristiti maksimalno.
Početak hladnijih dana donosi sa sobom prehlade i viruse, ali uz ovu kremastu supu od belog luka možete ojačati imunitet i zaštititi se na prirodan način. Sa čak 26 čenova belog luka, ovaj recept će oduševiti i one koji nisu ljubitelji ovog povrća.
Početak školske godine uvek donosi porast broja prehlada i viroza.
Da bi imunitet ostao snažan, ključno je unositi raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Topla supa je uvek pravi izbor, a posebno se izdvaja supa od belog luka koja pruža prirodnu zaštitu od virusa.
Sastojci (za 4 osobe):
- 26 neoguljenih čenova belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 20 g putera
- 1/2 kašičice ljute paprike
- Narendan svež đumbir
- 2 srednje glavice crnog luka (sitno iseckane)
- Timijan
- 100 ml pavlake
- 900 ml povrtnog bujona
- 4 kriške limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C, pa pecite neoguljene čenove belog luka prekrivene folijom oko 45 minuta. Kad omekšaju, iscedite ih u posudu. U šerpi, na maslinovom ulju i puteru, propržite luk, timijan, đumbir i ljutu papriku dok luk ne postane staklast, oko 6 minuta. Dodajte pečeni i sveži beli luk, pa nastavite da pržite još 5 minuta. Ulijte povrtni bujon, poklopite i kuvajte dok beli luk ne omekša, oko 20 minuta. Smesu izblendajte u krem supu, dodajte pavlaku, posolite, pobiberite i poslužite s nekoliko kapi limunovog soka.
Srbija Danas/ Informer/prenela: D.M.