Супа од БЕЛОГ ЛУКА БИЛДУЈЕ ИМУНИТЕТ - Природни заштитник од вируса и прехлада, загрејаће вас и хидрирати
Свима је већ познато колико је бели лук добар за здравље, а сада његове предности можете искористити максимално.
Почетак хладнијих дана доноси са собом прехладе и вирусе, али уз ову кремасту супу од белог лука можете ојачати имунитет и заштитити се на природан начин. Са чак 26 ченова белог лука, овај рецепт ће одушевити и оне који нису љубитељи овог поврћа.
Почетак школске године увек доноси пораст броја прехлада и вироза.
Да би имунитет остао снажан, кључно је уносити разноврсну и квалитетну храну. Топла супа је увек прави избор, а посебно се издваја супа од белог лука која пружа природну заштиту од вируса.
Састојци (за 4 особе):
- 26 неогуљених ченова белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 20 г путера
- 1/2 кашичице љуте паприке
- Нарендан свеж ђумбир
- 2 средње главице црног лука (ситно исецкане)
- Тимијан
- 100 мл павлаке
- 900 мл повртног бујона
- 4 кришке лимуна
Припрема:
Загрејте рерну на 180°Ц, па пеците неогуљене ченове белог лука прекривене фолијом око 45 минута. Кад омекшају, исцедите их у посуду. У шерпи, на маслиновом уљу и путеру, пропржите лук, тимијан, ђумбир и љуту паприку док лук не постане стакласт, око 6 минута. Додајте печени и свежи бели лук, па наставите да пржите још 5 минута. Улијте повртни бујон, поклопите и кувајте док бели лук не омекша, око 20 минута. Смесу изблендајте у крем супу, додајте павлаку, посолите, побиберите и послужите с неколико капи лимуновог сока.
Србија Данас/ Информер/пренела: Д.М.