Torta "BELI ANĐEO" ostaviće vas bez daha - Spoj mekanih i sočnih korica i mirisnog fila čini je savršenom
Služite je dobro ohlađenu, a svideće se i onima koji nisu veliki ljubitelji slatkiša.
Torta "beli anđeo" ima najmekšu i najsočniju teksturu koju možete da zamislite. Spoj mekanih korica i fila koji je neodoljiv će vas oduševiti. Služite je dobro rasklađenu.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Filovanje korica:
1 pakovanje korice za rozen tortu
2 kesice pudinga od vanile
1 litar mleka
200 gr bele cokolade
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
200 gr mleka u prahu
500 gr šlaga u prahu
3 dl hladne kisele vode
2 dl kisele pavlake
5 kasika šećera kristala
2 kašike gustina
Ukrasavanje:
300 gr šlaga u prahu
oko 2 dl hladne obične vode
Od 1 l mleka odvojiti oko 1 dl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od vanile, 2 kašike gustina i 5 kašika šećera, pa kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućene sastojke, stalno mesajuci, do zgušnjavanja. U jos toplo dodati 200 gr bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne bi uhvatila korica, jer ce u filu biti grudvica.
Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu i dodavati 200 gr mleka u prahu. Pre mućenja mikserom, i šećer i mleko prvo pažljivo promešati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi `oblak` od praha, sto važi za sve praškaste sastojke (puding, šlag i sl.). Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen fil.
Posebno umutiti 500 gr šlaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.
Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag... Tortu nafilovati dan pre služenja, da bi se korice i fil sjedinili.
Umutiti 300 - 400 gr šlaga sa oko 2 dl obicne hladne vode i premazati sve vidne delove torte. Količina šlaga zavisi koliko želite da ukrasite tortu i za koju priliku je pripremate, piše Kulinarka.