Tufahija TORTA je san svakog ljubitelja jabuka - Spoj voća, kremastog fila i mlevenog keksa će vas oduševiti
Veoma se brzo sprema i ukusna je.
Predstavljamo vam recept za preukusnu tufahija tortu. Spoj pečenih jabuka, mlevenog kesa i biskvita koji je savršen, biće dobar izbor ne samo za slavsku trpezu već i ukoliko želite da obradujete ukućane nekom ukusnom poslasticom.
Sastojci:
7 jabuka
80 g mlevenih oraha
80 g mlevenog keksa
Sastojci za biskvit:
5 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
6 kašika mleka
6 kašika ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Sastojci za ukrašavanje:
- 2 dl slatke pavlake
- mleveni keks
Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu. Okrugli kalup prekriti papirom za pečenje, posuti šećerom i složiti jabuke. Sredinu jabuka napuniti mlevenim orasima i keksom. Punjene jabuke peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Biskvit
Belanca sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. Dodati navedene sastojke.
Biskvit preliti preko jabuka i peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C.
Pečenu tortu hladiti nekoliko sati i okrenuti tako da jabuke budu s gornje strane.
Ohlađenu tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i mlevenim keksom.