Neodoljiva NAJLON TORTA - Poslastica za koju će vam svi gosti tražiti recept, mekana, kremasta i preukusna
Brzo i lako se priprema, a veoma je slojevita.
Danas vam predtavjlamo recept za starinsku najlon tortu, koja je krasila mnoge slavske trpeze, pa evo predloga i za vas za predstojeće praznike.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se priprema ova ukusna poslastica.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 1 puding sa ukusom vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- 1 margarin
- 1 kesica šlag pene
- 10 krem bananica
- 200 gr čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlag pene
- malo kisele vode
Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
Prvi fil:
U prvu polovinu dodati 200 grama otopljene čokolade.
Drugi fil:
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.