Неодољива НАЈЛОН ТОРТА - Посластица за коју ће вам сви гости тражити рецепт, мекана, кремаста и преукусна
Брзо и лако се припрема, а веома је слојевита.
Данас вам предтавјламо рецепт за старинску најлон торту, која је красила многе славске трпезе, па ево предлога и за вас за предстојеће празнике.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се припрема ова укусна посластица.
Састојци:
- 1 л млека
- 16 кашика шећера
- 7 жуманаца
- 1 пудинг са укусом ваниле
- 5 кашика брашна
- 3 кашике густина
- 1 маргарин
- 1 кесица шлаг пене
- 10 крем бананица
- 200 гр чоколаде
За украшавање:
- 2 кесице шлаг пене
- мало киселе воде
Ставити 700 мл млека да проври са 16 кашика шећера. У 300 мл хладног млека умешати жуманца, пудинг, брашно, густин па сипати у врело млеко и скувати кашицу.
Умутити маргарин размекшан на собној температури. Умутити 1 шлаг са киселом водом.
Кад се кашица охлади сјединити је са маргарином и шлагом.
Смесу поделити на два дела.
Први фил:
У прву половину додати 200 грама отопљене чоколаде.
Други фил:
У другу половину додати сецкане крем банане.
Филовати: Кора, фил 1, фил 2, шлаг.