Рецепт за МОКРИ ТУРСКИ КОЛАЧ - Посластица за све љубитеље чоколаде, не може сочније од овога
Посластица која је одушевила многе, а сигурно ће и ваше укућане.
Представљамо вам колач који ће одушевити све љубитеље чоколаде. Реч је о турском мокром колачу који малтене плива у чоколади.
Ево како се спрема и шта ће вам бити потребно.
Бисквит:
- 4 јаја (средња-већа)
- 200г шећера
- 1 ванилин шећер
- 200мл млека
- 100мл уља
- 3 кашике какаа
- 220г брашна
- 1 прашак за пециво
Надев 1:
- 200 мл слатке павлаке
- 300 мл млека
- 100 мл уља
- 80 г шећера
- 2 кашике какаа
- 100 г чоколаде за кување
Надев 2:
- 400 мл млека
- 30-40 г шећера
- 2 кашике какаа
- 1,5 кашика брашна (мало пунија 1 и по кашика)
- 100г чоколаде за кухање
Упутство за Припрему
1. Јаја, шећер и ванилин шећер пенасто умутити (7-10 мин на најјачој брзини).
2. Додати млеко, уље и какао, затим смањити брзину миксера и кратко умутити.
3. Ручно (жицом) умутити просејано брашно помешано с прашком за пециво или миксером на најмањој брзини.
4. Смесу излити у науљен плех, лупнути од кухињску подлогу да изађу ваздушни мехурићи, и пећи на 180°Ц 20 минута. Проверити чачкалицом да ли је бисквит печен.
5. Пар минута пре краја печења, припремити први надев мешањем свих састојака осим чоколаде за кување. Склонити с ватре чим прокључа, додати изломљену чоколаду и мешати док се не отопи.
6. Готов бисквит изрезати на коцке, па чачкалицом избоцкати цели бисквит како би боље упио надев.
7. Врућ надев прелити преко врућег бисквита. Постепено преливати да равномерно упије.
8. Оставити по страни, припремити други надев мешањем свих састојака осим чоколаде. Макнути с ватре чим прокључа, додати изломљену чоколаду и мешати док се не отопи.
9. Оставити по страни да се умак охлади, повремено мешајући кутљачом/жицом да се не створи корица по врху.
10. Расхлађени надев прелити преко колача и послужити одмах јер је тада најукуснији.