Туфахија ТОРТА је сан сваког љубитеља јабука - Спој воћа, кремастог фила и млевеног кекса ће вас одушевити
Веома се брзо спрема и укусна је.
Представљамо вам рецепт за преукусну туфахија торту. Спој печених јабука, млевеног кеса и бисквита који је савршен, биће добар избор не само за славску трпезу већ и уколико желите да обрадујете укућане неком укусном посластицом.
Састојци:
7 јабука
80 г млевених ораха
80 г млевеног кекса
Састојци за бисквит:
5 јаја
7 кашика шећера
7 кашика брашна
6 кашика млека
6 кашика уља
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
Састојци за украшавање:
- 2 дл слатке павлаке
- млевени кекс
Јабуке огулити и издубити им средину. Округли калуп прекрити папиром за печење, посути шећером и сложити јабуке. Средину јабука напунити млевеним орасима и кексом. Пуњене јабуке пећи око 25 минута у пећници загријаној на 200 °Ц.
Бисквит
Беланца собне температуре мутити миксером, поступно додавати шећер. Додати наведене састојке.
Бисквит прелити преко јабука и пећи око 30 минута у пећници загријаној на 180 ˚Ц.
Печену торту хладити неколико сати и окренути тако да јабуке буду с горње стране.
Охлађену торту украсити умућеном слатком павлаком и млевеним кексом.