ИДЕАЛНО ЗА ХЛАДНЕ ЗИМСКЕ ДАНЕ
БЕЛА ЧОРБА пуна поврћа и пилетине окрепиће вас у трену - Брзо јело, готово за пола сата, прави је рај за непца
Ручак није потпун ако на столу немате нешто "на кашику".
Када температуре падну и сезона прехлада и вируса закуца на врата, ништа не прија више од тањира топле, хранљиве чорбе.
Бела чорба, богата пилетином и свежим поврћем, савршен је избор за ове хладне дане.
Ова деликатна и кремаста чорба не само да ће вас загрејати, већ ће и окрепити ваш организам, пружајући му све потребне нутријенте. Сваки залогај је прави рај за непца – спој благотворне пилетине, поврћа и ароматичних зачина ствара укусну хармонију која ће вас натерати да се осећате пријатно и задовољно.
Припрема ове чорбе је једноставна, а резултати су увек фантастични. У наставку, открићемо како да припремите ову чаробну чорбу која ће вашу трпезу учинити савршеним местом за окупљање и уживање у топлини дома.
Потребно је:
- 500 г пилећег белог меса
- 2 шаргарепе
- 1,5 кашика брашна
- 1 главица црног лука
- 1 жуманце
- 2 кашике киселе павлаке
- 1 кашичица лимуновог сока
- бибе
- 1 кашика сувог биљног зачина
- со
- 1, 5 л воде
Припрема:
Исеците лук на ситне коцкице па оставите да се динста на уљу. Шаргарепу сеците на коцкице па их динстајте пар минута, док не омекша. Додајте месо, па га пропржите и поспите брашном. Онда измешајте и долијте топлу воду.
Након што прокува, додајте зачине и першунов лист и пустите да се кува на умереној температури око сат времена. Скувану чорбу скините са ватре и додајте жуманце и павлаку. Жуманце умутите са павлаком, па сипајте мало чорбе, размутите и вратити у чорбу.