IDEALNO ZA HLADNE ZIMSKE DANE
BELA ČORBA puna povrća i piletine okrepiće vas u trenu - Brzo jelo, gotovo za pola sata, pravi je raj za nepca
Ručak nije potpun ako na stolu nemate nešto "na kašiku".
Kada temperature padnu i sezona prehlada i virusa zakuca na vrata, ništa ne prija više od tanjira tople, hranljive čorbe.
Bela čorba, bogata piletinom i svežim povrćem, savršen je izbor za ove hladne dane.
Ova delikatna i kremasta čorba ne samo da će vas zagrejati, već će i okrepiti vaš organizam, pružajući mu sve potrebne nutrijente. Svaki zalogaj je pravi raj za nepca – spoj blagotvorne piletine, povrća i aromatičnih začina stvara ukusnu harmoniju koja će vas naterati da se osećate prijatno i zadovoljno.
Priprema ove čorbe je jednostavna, a rezultati su uvek fantastični. U nastavku, otkrićemo kako da pripremite ovu čarobnu čorbu koja će vašu trpezu učiniti savršenim mestom za okupljanje i uživanje u toplini doma.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1,5 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica limunovog soka
- bibe
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so
- 1, 5 l vode
Priprema:
Isecite luk na sitne kockice pa ostavite da se dinsta na ulju. Šargarepu secite na kockice pa ih dinstajte par minuta, dok ne omekša. Dodajte meso, pa ga propržite i pospite brašnom. Onda izmešajte i dolijte toplu vodu.
Nakon što prokuva, dodajte začine i peršunov list i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Skuvanu čorbu skinite sa vatre i dodajte žumance i pavlaku. Žumance umutite sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, razmutite i vratiti u čorbu.