Najveći NEPRIJATELJ STRUKA su GRICKALICE! Umestu PRERAĐENE HRANE u činiju sipajte ovu SUEPRHRANU - SMRŠAĆETE, SMANJITI PRITISAK i biti SITI
Doktor preporučuje konzumiranje badema kao zadovoljavajuće užine koja pomaže u gubitku težine i suzbijanju žudnje. Istraživanje sa Kraljevskog koledža u Londonu ukazuje na to da zdrav način života tokom 18 nedelja može rezultirati smanjenjem obima struka, nižim krvnim pritiskom i poboljšanjem masnoća u krvi. A kako bi dijeta bila održiva, u njoj su i zdrave grickalice - bademi
Doktor je otkrio jednu "zadovoljavajuću" užinu koja zapravo može pomoći u gubitku težine i zaustaviti žudnju.
S obzirom na dolazak nove godine, mnogi ljudi će sebi postaviti novogodišnje odluke, a za neke to može značiti početak zdravije ishrane. Mršavljenje može biti izazovno, ali održavanje zdravog načina života važno je kako biste izbegli ozbiljna zdravstvena stanja poput dijabetesa tipa 2 i bolesti srca.
HAOS ZA BOŽIĆ - STIŽE MINUS i SNEG! Evo kako da pripremite telo za promenu vremena koju najavljuju METEOROLOZI
Obavezno PRIJAVITE NUSPOJAVE - Iz apoteke se hitno POVLAČE ova DVA LEKA zbog sumnje u neispravnost
Krucijalno je da se vodi računa šta se jede, a doktor je otkrio da postoji jedna superhrana koju možemo grickati kako bismo održali vitak struk.
Istraživanje sprovedeno na Kraljevskom koledžu u Londonu pokazalo je da zdrav način života tokom 18 nedelja dovodi do smanjenja obima struka, sniženog krvnog pritiska i poboljšane masnoće u krvi.
Dr Sara Beri, vanredna profesorka nutricionističkih nauka na King's College London, glavna naučnica i koautorica studije, istakla je da je ta superhrana badem.
Zdrav obrok uvek ima pozitivan uticaj na telo, ali rezultati studije otkrivaju da ljudi "poništavaju" koristi nutritivnih obroka konzumiranjem nezdravih grickalica poput čipsa i keksa. Zamena ovih grickalica zdravijim opcijama imaće pozitivne efekte na naše telo.
Šaka badema je izvor "zdravih vlakana i masti". Iako su bogati mastima, bademi se ne "apsorbuju na isti način" kao druge namirnice s visokim sadržajem masti. Dr Sara objašnjava: - Iz istraživanja koje sam sprovela, znamo da konzumiranje badema rezultira izlučivanjem oko 30 odsto kalorija, zahvaljujući 'matrici' ili strukturi badema, što ih čini odličnom užinom za osećaj sitosti.
Tim Spector, vođa studije i profesor genetske epidemiologije na Kraljevskom koledžu u Londonu, upozorava na štetne efekte koje ultra prerađena hrana (UPF) ima na našu težinu i zdravlje. Hrana se obično kategorizuje kao UPF ako sadrži pet ili više sastojaka koji se ne smatraju sastojcima za "kuvanje", poput zaslađivača, boja, konzervansa i emulgatora.
- Broj ljudi sa povećanim obimom struka konstantno raste, a glavni krivac za to je konzumacija ultra-prerađene hrane (UPF). Ovo dovodi do problema prejedanja i gojaznosti, a postoji i nedostatak odlučnih koraka od strane vlade kako bismo smanjili unos UPF-a, pojasnio je on.
Dr Sara dodaje: - Konzumiramo ultra-prerađenu hranu 50 odsto brže zbog njenog intenzivnog procesiranja. Kada uporedimo ljude koji se hrane na bazi ultra-prerađene hrane sa onima koji praktikuju ishranu sa minimalnom obradom, osobe iz grupe sa ultra-prerađenom hranom obično unose oko 500 kalorija više.
Ona pojašnjava da je to zato što se ultra-prerađena hrana obično brže vari "u crevnom traktu", gde ima manje "receptora za sitost". Zbog toga, ističe doktorka, dolazi do manje hormonskih signala koji telu govore da je sito, što dovodi do veće količine unete hrane.