Riba iz RERNE - Nutritivno BOGATO jelo, uz POVRĆE, čini zdrav i UKUSAN obrok, koji se BRZO priprema
Osim što ima veliku nutritivnu vrednost, riba predstavlja namirnicu koju je poželjno uvrstiti u meni bar jednom sedmično, jer je, kako mnogi nutricionisti tvrde, prava hrana za mozak. Mnogima na našim prostorima oslić je jedna od omiljenih vrsta iz mora, pa vam donosimo recept kako da ga spremite sa povrćem u rerni.
Osim što vam nije potrebno mnogo vremena da ga pripremite, zapečena riba u rerni je zdravo, ukusno je i hranljivo jelo. Odlično će proći na svakom porodičnom ručku, ali i na posnoj slavskoj trpezi.
Ako izaberete ovaj nutritivno bogati obrok i pratite tradicionalni recept, zasigurno se nećete pokajati.
U Srbiji SVI RADE OVU OPASNU STVAR: Čitava porodica preminula nakon što su pojeli HRANU IZ ZAMRZIVAČA
Zgadiće vam se - Ovo je NAJPRLJAVIJA STVAR u KUHINJI, a svakodnevno je držite u rukama i mislite da je čista
Potrebno je :
- morska riba ili pastrmka
- so
- 300 ml ulja
- 1 kašičica mlevene dimljene paprike
- 1 kašika začina za ribu
- malo origana
- bibera
- 4 čena belog luka
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 veće paprike, može iz zamrzivača
- 1 veći paradajz
Priprema:
U činiju staviti ulje, papriku, začin za ribu, mlevenu papriku, biber, origano, so, pa sve izjednačiti. Posoliti ribu, pa je preliti marinadom i napuniti belim lukom. Unutra staviti malo marinade. Pokriti folijom i ostaviti bar jedan sat . Iseckati luk, papriku i paradajz, pa malo posoliti. U tepsiju poređati i sjediniti luk, papriku i paradajz, pa poređati odozgo ribu, pa preliti sve preliti uljem iz marinade. Peći na 220 stepeni, oko 50 minuta.