Риба из РЕРНЕ - Нутритивно БОГАТО јело, уз ПОВРЋЕ, чини здрав и УКУСАН оброк, који се БРЗО припрема
Осим што има велику нутритивну вредност, риба представља намирницу коју је пожељно уврстити у мени бар једном седмично, јер је, како многи нутриционисти тврде, права храна за мозак. Многима на нашим просторима ослић је једна од омиљених врста из мора, па вам доносимо рецепт како да га спремите са поврћем у рерни.
Осим што вам није потребно много времена да га припремите, запечена риба у рерни је здраво, укусно је и хранљиво јело. Одлично ће проћи на сваком породичном ручку, али и на посној славској трпези.
Ако изаберете овај нутритивно богати оброк и пратите традиционални рецепт, засигурно се нећете покајати.
У Србији СВИ РАДЕ ОВУ ОПАСНУ СТВАР: Читава породица преминула након што су појели ХРАНУ ИЗ ЗАМРЗИВАЧА
Згадиће вам се - Ово је НАЈПРЉАВИЈА СТВАР у КУХИЊИ, а свакодневно је држите у рукама и мислите да је чиста
Потребно је :
- морска риба или пастрмка
- со
- 300 мл уља
- 1 кашичица млевене димљене паприке
- 1 кашика зачина за рибу
- мало оригана
- бибера
- 4 чена белог лука
- 2 веће главице црног лука
- 2 веће паприке, може из замрзивача
- 1 већи парадајз
Припрема:
У чинију ставити уље, паприку, зачин за рибу, млевену паприку, бибер, оригано, со, па све изједначити. Посолити рибу, па је прелити маринадом и напунити белим луком. Унутра ставити мало маринаде. Покрити фолијом и оставити бар један сат . Исецкати лук, паприку и парадајз, па мало посолити. У тепсију поређати и сјединити лук, паприку и парадајз, па поређати одозго рибу, па прелити све прелити уљем из маринаде. Пећи на 220 степени, око 50 минута.