Ove stvari zaposleni u restoranima NIKADA NE BI NARUČILI: Otkrili pravu ISTINU od koje će vam se ŽELUDAC OKRENUTI!
Kada počnu da rade u restoranima, zaposleni shvate da neke stvari, ali i hrana, nisu uvek ono što očekujete da će biti.
Takođe, kako imaju pristup kuhinji, često saznaju tužnu istinu iza nekih jela koja su dosad rado naručivali pa ih od sada u potpunosti izbegavaju. Osoblje nekoliko restorana otkrilo je devet stvari koje nikada više ne bi naručili čak ni na mestu na kojem rade.
Određene namirnice na baru sa salatama
- Stvari kao što su zelena salata i sveže povrće svakodnevno se zamjenjuju, ali one manje popularne, poput graška, često se ne zamjenjuju više od jednom nedeljno (ako i toliko). S nekim namirnicama, poput maslina i kiselih krastavaca, rečeno mi je da svežije stavim na vrh, kako bi ispod bile one stare nekoliko meseci. Grozno - priča konobar Kris P.
RADNIKE VIŠE NE PRIVLAČI SAMO VELIKA PLATA: Ovo su neke od povlastica zaposlenih u velikim kompanijama
OGROMNA PROMENA ZA PUTNIKE! Naši građani od januara putuju pod drugim uslovima!
DA LI NEGATIVNE KAMATE NA ŠTEDNJU STIŽU I U SRBIJU? Novac u sefu jeftiniji nego u "slamarici"
Kocke leda
- Ljudi ne znaju koliko se retko čiste mašine za led i spolja i unutra. Verovatno su prošle godine od kada je aparat isključen i očišćen iznutra. Videla sam mašine za led na kojoj je buđ, prljavština pa čak i bubašvabama u njima. Ne volim vodu sobne temperature, ali radije bih je pila nego rizikovala gadnu infekciju - kaže radnica u restoranu Tori T.
Limun
- Konobari bi uvek sekli limun danima pre i samo ga stavili u veliku posudu da stoji dok se ne potroši. Nikad nisu prali voće koje su koristili, nisu čak ni redovno prali ruke. Ponekad bi čak pokupili sto nakon gostiju, a limun izbacili iz čaše nazad u posudu s narezanim kriškama - priseća se Heder H.
Pire krompir
- Postoji razlog zašto je pire krompir u restoranu tako dobar - to je sami maslac! Kunem se da restoran u kojem radim koristi razmeru krompira i maslaca 50:50. Svaka porcija je zapravo ceo štapić maslaca. Ukusan je, ali nakon što sam video kako se pravi, ne mogu više da ga jedem. Svaki put kad mušterija naruči pire krompir, žalim njegove arterije.
NA PIJACI SU HIT, A PROFIT ZA UZGAJIVAČE SAMO RASTE! Ova sorta biljke u punom sjaju u Srbiji
Ako ste inteligentni, a pomalo lenji, ovih ŠEST POSLOVA su stvoreni za vas!
NAJOPASNIJI TRENDOVI TEHNOLOGIJE: Stručnjak upozorava na moguće negativne uticaje
Dekoracije za jela
- Većina ljudi ionako ne jede dekoracije na tanjiru, ali moram reći da sam toliko puta videla kako kuvar uzima list kelja ili bilo čega drugoga s vraćenog tanjira i baca ga na novi koji izlazi za mušteriju, otkriva radnik u restoranu Ašton L.
Hleb
- Kako su dijete s niskim udelom ugljenih hidrata postale popularne, dobijamo nazad puno korpica s netaknutim hlebom ili im nedostaje samo komad ili dva. Kad se žurimo, jednostavno ga malo lepše rasporedimo i nosimo do sledeće mušterije. Ako zaista želite hleb, naručite ga drugačije izrezanog ili celu pogačicu, tako ćete dobiti svež hleb koji niko pre vas nije dirao - savetuje konobar Pijetro K.
Testenina sa sirom
- Testenina sa sirom na našem dečijem meniju je doslovno napravljena iz kese. Smešno je što se svi dive kako je neverovatna naša testenina sa sirom, to je jedno od najpopularnijih jela kod nas. Naravno, sviđa se i meni ali ako poželim da je jedem, istu takvu mogu da spremim kod kuće. Definitivno je ne bih naručio u restoranu kad postoji toliko mnogo boljih opcija! - kaže Šiši R.
Mešana salata
- Iako su neke od najpopularnijih stavki na našem meniju salate, nikad ih ne jedem. Žena koja pravi salate za naš restoran meša ih rukama - to bi inače bilo okej da barem nosi rukavice. Videla sam je kako liže prste i grebe se po vlasištu pa onda meša salatu za gosta. Užas! - otkriva Kirsten C.
ZARADA I SA SKROMNE NJIVE! Šta gajiti na 10 ari zemlje? Prodaja zagarantovana, biće para!
NEMOGUĆE - ovim Kinezima VOZ prolazi KROZ ZGRADU: Evo zbog čega im to ne smeta! (VIDEO)
OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN! Šef smanjio svoju zaradu, kako bi POVEĆAO PLATU RADNICIMA!
Pomfrit
- Pre nego što sam počela da radim na svom sadašnjem poslu, obožavala sam pržene krompiriće. Sad vidim da retko menjaju ulje za prženje i previše su mi se zgadili da bih ih pojela. Sveže ulje za prženje je zltne boje, a kod nas u restoranu se isto koristi sve dok ne postane tamno smeđe poput ulja koje se stavlja u automobil. Smrad se oseti čim uđete u kuhinju - priča Emelgejt T.
Kada je videla kako postupaju prema njenom ocu u bolnici, odlučila je da sve snimi i JAVNO OBJAVI NA INTERNETU (VIDEO)