Kako da: pojedemo jabuku, prelomimo tobleronu?
6 namirnica koje sigurno jedete na pogrešan način
Verovatno vam nije palo na pamet da neke namirnice možete jesti na pogrešan način. Neverovatno, ali istinito, jeste moguće. Evo ga spisak nekih namirnica i kako ih pravilo jesti.
1. Jabuka
Jabuku ne treba jesti sa strane ka sredini, već od dole prema vrhu. Na taj način ćete pojesti celu jabuku
2. Kuvana jaja
Da li je ljušćenje jaja teško? Prvo skuvajte jaje sa praškom za pecivo, malo ga oljuštite sa obe strane (vrh i dno) i na kraju dunite i jaje će samo izaći.
3. Banana
Zaboravite način na koji ste do sada ljuštili bananu, već je okrenite na drugu stanu, oljuštite i uživajte.
4. Pileća krilca
Od same pomisli na hrskava pileća krilca, polazi voda na usta. Da biste pojeli svo meso, najbolje je da prvo otkinete hrskavisu sa šire strane, okrenete i povučete malu kost, onda veću kost i uživajte u savršenom zalogaju.
5. Mandarina
Mandarinu je bolje iseći sa obe stane, malo raseći koru, raširiti je i onda jesti. Svakako je bolje nego da se umažete dok je ljuštite na stari način.
6. Toblerone
One mogu biti razbijene jednim potezom, tačnije palcem.
Prijatno.