DOMAĆI UKUS ORIJENTA: Pileći bataci u sosu od badema
07.12.2014.
10:37
Komentari (0)
Piletina je savršeno meso koje možemo pripremiti na bezbroj načina. Mi vam danas predlažemo da osetite istok kroz ovaj specijalitet.
Potrebno:
- 4 pileća bataka
- 10ml belog vina
- 200g badema
- 2 supene kašike pirea od paradajza
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kafena kašičica putera
- 1 supena kašičica ulja
- šećer, so
Priprema:
Probajte i kuskus sa piletinom i bademima!
Batake dobro operite, pa ih pandlujte. Meso posolite i ispržite sa svih strana na ugrejanom ulju. Složite meso u vatrostalni sud. U drugom sudu karamelizujte malo šećera, dodajte puter, sitno seckanu šargarepu i luk, vino i pire od paradajza. Kuvajte dok se ne zgusne sos, pa dodajte mlevene bademe i sklonite sa vatre. Sosom prelijte meso i servirajte uz pečeni krompir.
Ako želite, meso možete pri serviranju dekorisati tako što ćete preko njega i sosa posuti listiće badema.