ДОМАЋИ УКУС ОРИЈЕНТА: Пилећи батаци у сосу од бадема
07.12.2014.
10:37
Коментари (0)
Пилетина је савршено месо које можемо припремити на безброј начина. Ми вам данас предлажемо да осетите исток кроз овај специјалитет.
Потребно:
- 4 пилећа батака
- 10мл белог вина
- 200г бадема
- 2 супене кашике пиреа од парадајза
- 1 шаргарепа
- 1 главица црног лука
- 1 кафена кашичица путера
- 1 супена кашичица уља
- шећер, со
Припрема:
Пробајте и кускус са пилетином и бадемима!
Батаке добро оперите, па их пандлујте. Месо посолите и испржите са свих страна на угрејаном уљу. Сложите месо у ватростални суд. У другом суду карамелизујте мало шећера, додајте путер, ситно сецкану шаргарепу и лук, вино и пире од парадајза. Кувајте док се не згусне сос, па додајте млевене бадеме и склоните са ватре. Сосом прелијте месо и сервирајте уз печени кромпир.
Ако желите, месо можете при сервирању декорисати тако што ћете преко њега и соса посути листиће бадема.