Jaja sa slaninom
20.04.2014.
11:01
Komentari (0)
Hristos vaskrse! Najveći hrišćanski praznik podrazumeva veliki broj barenih jaja u našim domovima. Evo jednog recepta koji vam može poslužiti u kreativnom posluživanju predjela za Vaskršnji ručak.
Potrebno:
- 10-12 tvrdo kuvanih jaja
- ½ šolje majoneza
- 1 supena kašika senfa
- 1 supena kašika sirćeta
- 1 krompir – obaren i pasiran
- 5+1 režnjeva slanine – propržene i smrvljene
Priprema:
Oljuštiti barena jaja i preseći ih uzdužno na polovine. Odvojite žumanca od belanaca.
U sud sa žumancima dodajte sve ostale sastojke i dobro propasirajte i promešajte.
Belanca punite smesom i odozgo pospite mrvice slanine.
Pre serviranja dobro ohladite.
Savet:
Evo kako najbrže možete očistiti kuvano jaje: