Јаја са сланином
20.04.2014.
11:01
Коментари (0)
Христос васкрсе! Највећи хришћански празник подразумева велики број барених јаја у нашим домовима. Ево једног рецепта који вам може послужити у креативном послуживању предјела за Васкршњи ручак.
Потребно:
- 10-12 тврдо куваних јаја
- ½ шоље мајонеза
- 1 супена кашика сенфа
- 1 супена кашика сирћета
- 1 кромпир – обарен и пасиран
- 5 1 режњева сланине – пропржене и смрвљене
Припрема:
Ољуштити барена јаја и пресећи их уздужно на половине. Одвојите жуманца од беланаца.
У суд са жуманцима додајте све остале састојке и добро пропасирајте и промешајте.
Беланца пуните смесом и одозго поспите мрвице сланине.
Пре сервирања добро охладите.
Савет:
Ево како најбрже можете очистити кувано јаје: