Lenja pita
16.04.2014.
10:20
Komentari (0)
Najlepša je za doručak, uz šolju hladnog mleka...
Potrebno:
Za testo:
- 250g margarina
- 1 kašika svinjske masti
- 2 jajeta
- 350-400g brašna
- ½ praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- malo soli
Za fil:
- 350g struganih jabuka
- 2-3 kašike šećera
- prezle, cimet
Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na dva dela.
Čistu najlonsku kesu raseći tako da se skroz otvori i na njoj istanjiti jedan deo testa oklagijom. Raditi to na kesi kako bi se rastanjena kora lakše prenela u podmazan pleh.
Fil umutiti i naneti na koru.
I drugi deo testa rastanjiti na kesi, pa ga pažljivo spustiti preko fila.
Viljuškom možete našarati gornju koru, bockajući je obazrivo.
Peći na 220-250°C.
Služiti toplo, posuti šećerom u prahu.