Лења пита
16.04.2014.
10:20
Коментари (0)
Најлепша је за доручак, уз шољу хладног млека...
Потребно:
За тесто:
- 250г маргарина
- 1 кашика свињске масти
- 2 јајета
- 350-400г брашна
- ½ прашка за пециво
- 3 кашике шећера
- мало соли
За фил:
- 350г струганих јабука
- 2-3 кашике шећера
- презле, цимет
Умесити тесто од наведених састојака и поделити на два дела.
Чисту најлонску кесу расећи тако да се скроз отвори и на њој истањити један део теста оклагијом. Радити то на кеси како би се растањена кора лакше пренела у подмазан плех.
Фил умутити и нанети на кору.
И други део теста растањити на кеси, па га пажљиво спустити преко фила.
Виљушком можете нашарати горњу кору, боцкајући је обазриво.
Пећи на 220-250°Ц.
Служити топло, посути шећером у праху.