MESNATO SAVRŠENSTVO: Svinjska plećka punjena kobasicama
Za sve gurmane i ljubitelje rolovanog mesa!
Potrebno:
- 1,2kg svinjske plećke
- 400g tanjih kobasica
- 1-2 struka praziluka
- 2-3 supene kašike soja sosa
- ½ kafene kašičice bibera
- 1 kafena kašičica majčine dušice
- 2 šolja vina
- 50ml ulja
- so, biber
Priprema:
Probajte i savršeno napunjen pileći file!
Rasecite plećku tako da dobijete ravnu ploču mesa. Začinite sa pola kafene kašičice bibera, majčinom dušicom i soja sosom. Preklopite ga i ostavite da upija aromu jedan sat. Za to vreme prodinstajte sitno seckan praziluk na masnoći, posolite i pobiberite ga.
Meso ponovo otvorite, nanesite praziluk na njega, pa stavite kobasice. Urolajte meso i zategnite ga koncem. Pobiberite i odozgo.
U širem tiganju zagrejte ulje i sa svake strane zapecite rolat. Posolite ga i prebacite u malo dublji pleh. Zalijte meso vinom i pecite ga najpre prekriveno aluminijumskom folijom, pa onda otkriveno.
Kada se plećka ispeče prebacite je na veliki komad aluminijumske folije, pa dobro zavijte i ostavite 10-15 minuta da bolje upije sve sokove.