МЕСНАТО САВРШЕНСТВО: Свињска плећка пуњена кобасицама
За све гурмане и љубитеље ролованог меса!
Потребно:
- 1,2кг свињске плећке
- 400г тањих кобасица
- 1-2 струка празилука
- 2-3 супене кашике соја соса
- ½ кафене кашичице бибера
- 1 кафена кашичица мајчине душице
- 2 шоља вина
- 50мл уља
- со, бибер
Припрема:
Пробајте и савршено напуњен пилећи филе!
Расеците плећку тако да добијете равну плочу меса. Зачините са пола кафене кашичице бибера, мајчином душицом и соја сосом. Преклопите га и оставите да упија арому један сат. За то време продинстајте ситно сецкан празилук на масноћи, посолите и побиберите га.
Месо поново отворите, нанесите празилук на њега, па ставите кобасице. Уролајте месо и затегните га концем. Побиберите и одозго.
У ширем тигању загрејте уље и са сваке стране запеците ролат. Посолите га и пребаците у мало дубљи плех. Залијте месо вином и пеците га најпре прекривено алуминијумском фолијом, па онда откривено.
Када се плећка испече пребаците је на велики комад алуминијумске фолије, па добро завијте и оставите 10-15 минута да боље упије све сокове.