Na ovaj način ćete se jednostavno rešiti glavobolje
Često osećate snažnu glavobolju, a vaš lekar smatra da je s vama sve u redu? Vreme je da promenite svoj jelovnik.
Istraživanje naučnika američkog Univerziteta Džon Hopkins otkrilo je da smanjenje unosa soli za otprilike tri grama, može da smanji glavobolje za 31 odsto.
Ispitanicima istraživanja, koji su jeli oko devet grama soli na dan, unos soli je najpre smanjen na šest grama što je dovelo do proređivanja glavobolja za otprilike 30 procenata. To se dodatno potvrdilo kada su posle nekog vremena unos soli smanjili na samo tri grama na dan.
Naučnici pretpostavljaju da smanjen unos soli, odnosno natrijuma, doprinosi sniženju krvnog pritiska. To direktno utiče na smanjenje glavobolja, budući da su one često uzrokovane visokim krvnim pritiskom, piše menshealth.rs.
Hipertenzija, to jest visok krvni pritisak povećava rizik i od moždanog udara, srčanog udara, bolesti bubrega, osteoporoze, pa čak i nekih vrsta karcinoma, te je vrlo poželjno smanjiti unos soli koji utiče na smanjenje krvnog pritiska, pa posredno i na smanjenje rizika od spomenutih bolesti.
Pre svega, prestanite da dosoljavate hranu u tanjiru. Potom, izbegavajte dimljenu i usoljenu hranu, mesne prerađevine, grickalice tj. sve namirnice koje sadrže dodatnu so.
Na glavobolju mogu da utiču i promena vremena, nedostatak sna, umor i emotivni stres, kao i preterano konzumiranje alkohola i preskakanja obroka, pa se potrudite da eliminišete koliko god može određene uzroke glavobolje.
Pročitajte i: Ovaj lek svi imaju u kući, a naučnici tvrde da produžava život za 12 godina
ZGROZIĆETE SE: Šta se sve nalazi na vašem jastuku?
Kako biste se zaštitili od bakterija, NE perite pile pre spremanja
HRANA DOBRA I NAKON 5 DANA: 3D štampač koji pravi sve vrste obroka!
Zbog ovog poremećaja žene se stide da traže pomoć ginekologa