NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Prolećna bašta - sladak kupus sa svinjetinom
Još jedno jelo naših baka koje će vam obradovati stomak.
Potrebno:
- 300g svinjetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica kupusa
- 1 šargarepa
- 1 filet paprike
- 1 paradajz
Priprema:
Probajte i šnicle sa mocarelom i maslinama!
Svinjetinu isečenu na kockice udinstati na sitno seckanoj glavici crnog luka, dok ne omekne. Kupus iseći na veće komade. U nauljenu šerpu ređati kupus, pa preko sloja kupusa poređati meso, sitno seckanu šargarepu, filet paprike i iseckani paradajz. Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina. Staviti još jedan sloj kupusa i začiniti i gornji sloj. Sipati vode do pola suda i poklopiti. Krčkati 40-ak minuta. Razmutiti kašičicu brašna i aleve paprike u malo vode i sipati u kupus koji vri, pa kuvati još 10-ak minuta.
NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.