НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Пролећна башта - сладак купус са свињетином
Још једно јело наших бака које ће вам обрадовати стомак.
Потребно:
- 300г свињетине
- 1 главица црног лука
- 1 главица купуса
- 1 шаргарепа
- 1 филет паприке
- 1 парадајз
Припрема:
Пробајте и шницле са моцарелом и маслинама!
Свињетину исечену на коцкице удинстати на ситно сецканој главици црног лука, док не омекне. Купус исећи на веће комаде. У науљену шерпу ређати купус, па преко слоја купуса поређати месо, ситно сецкану шаргарепу, филет паприке и исецкани парадајз. Посолити, побиберити и посути мешавином зачина. Ставити још један слој купуса и зачинити и горњи слој. Сипати воде до пола суда и поклопити. Крчкати 40-ак минута. Размутити кашичицу брашна и алеве паприке у мало воде и сипати у купус који ври, па кувати још 10-ак минута.
НАПОМЕНА: Сва јела означена са "Рецепти за 200 динара" могу коштати толико (па и мање) у току сезоне узгоја одређеног поврћа.