Pečeni ravioli
24.06.2014.
17:50
Komentari (0)
Izvanredna večera, ali i savršena grickalica za prijatno veče.
Potrebno:
- 1 belance
- 1 supena kašika vode
- 1 šolja prezli
- 1 kafena kašičica origana
- 1 kafena kašičica bosiljka (suvog)
- 2 supene kašike sveže mlevenog parmezana
- ravioli (ako su bili zamrznuti prethodno ih otopite)
- maslinovo ulje
Priprema:
Ugrejte rernu na 200°. Pleh podmažite i prekrijte papirom za pečenje, pa stavite žičani stalak.
Umutite belance i vodu u maloj činiji. U većoj činiji pomešajte prezle, origano, bosiljak i parmezan.
Raviole umačite jedan po jedan u belance i vodu, a onda i u mešavinu od prezli. Premažite raviole maslinovim uljem obazrivo sa svake strane i ređajte ih na stalak.
Pecite dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi (15-25 minuta).
Služite uz sos po želji.