Печени равиоли
24.06.2014.
17:50
Коментари (0)
Изванредна вечера, али и савршена грицкалица за пријатно вече.
Потребно:
- 1 беланце
- 1 супена кашика воде
- 1 шоља презли
- 1 кафена кашичица оригана
- 1 кафена кашичица босиљка (сувог)
- 2 супене кашике свеже млевеног пармезана
- равиоли (ако су били замрзнути претходно их отопите)
- маслиново уље
Припрема:
Угрејте рерну на 200°. Плех подмажите и прекријте папиром за печење, па ставите жичани сталак.
Умутите беланце и воду у малој чинији. У већој чинији помешајте презле, оригано, босиљак и пармезан.
Равиоле умачите један по један у беланце и воду, а онда и у мешавину од презли. Премажите равиоле маслиновим уљем обазриво са сваке стране и ређајте их на сталак.
Пеците док не постану златно смеђи и хрскави (15-25 минута).
Служите уз сос по жељи.