Piletina saltimboka
29.04.2014.
11:08
Komentari (0)
Saltimbocca u prevodu sa italijanskog znači - skok u usta. Originalno italijansko jelo je rimska saltimboka i pravi se sa teletinom.
Potrebno:
- 8 šnicli pilećeg filea
- 8 režnjeva pršute
- 8 velikih listova sveže žalfije
- 4 supene kašike ulja
- 1 limun
- so, biber
Priprema:
Piletinu blago ulupati i posoliti sa jedne strane.
Na tu posoljenu stranu staviti režanj pršute i list žalfije pa ta tri sloja probodite čačkalicom, da se ne razdvoje.
Zagrejte ulje u velikom tiganju i nekoliko minuta pržite šnicle odozdo (da strana sa pršutom i žalfijom bude gore).
Onda okrenite šnicle, blago ih posolite i pobiberite i pržite još nekoliko minuta.
Meso poprskajte limunovim sokom i nekoliko puta okrenite šnicle kako bi pokupile sos od masnoće i limuna.