POSNO, A SLASNO: Grilovani losos
13.12.2014.
10:52
Komentari (0)
Ovakav specijalitet zaslužuje vašu pažnju!
Potrebno:
- 700g fileta lososa
- 1/3 šolje soja sosa
- 1/3 šolje smeđeg šećera
- 1/3 šolje vode
- ¼ šolje ulja
- so, biber, beli luk u prahu
Priprema:
Probajte i pijanu pastrmku!
Filete lososa začini solju, biberom i belim lukom. U činijici pomešati soja sos, smeđi šećer, vodu i ulje, pa taj sos sipati u plastičnu posudu sa poklopcem. Staviti ribu u tu marinadu, dobro zatvoriti, pa promućkati kako bi se marinada prelila preko fileta. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.
Zagrejati roštilj na srednju temperaturu (ili roštilj tiganj). Blago nauljiti, pa staviti filete ribe da se griluju 6-8 minuta svaku stranu, ili dok riba ne počne da se lako odvaja viljuškom.