ПОСНО, А СЛАСНО: Гриловани лосос
13.12.2014.
10:52
Коментари (0)
Овакав специјалитет заслужује вашу пажњу!
Потребно:
- 700г филета лососа
- 1/3 шоље соја соса
- 1/3 шоље смеђег шећера
- 1/3 шоље воде
- ¼ шоље уља
- со, бибер, бели лук у праху
Припрема:
Пробајте и пијану пастрмку!
Филете лососа зачини сољу, бибером и белим луком. У чинијици помешати соја сос, смеђи шећер, воду и уље, па тај сос сипати у пластичну посуду са поклопцем. Ставити рибу у ту маринаду, добро затворити, па промућкати како би се маринада прелила преко филета. Оставити у фрижидеру најмање 2 сата.
Загрејати роштиљ на средњу температуру (или роштиљ тигањ). Благо науљити, па ставити филете рибе да се грилују 6-8 минута сваку страну, или док риба не почне да се лако одваја виљушком.