PREFINJENI POPAJ: Sufle od spanaća
Ovaj specijalitet možete pripremati i u malim posudama, "porcijašicama", koje su idealne za serviranje.
Potrebno:
- 600g spanaća
- 250-300g sira
- 6 kriški hleba
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- puter
- 2 supene kašike ulja + ulje za podmazivanje
- 250-300g kačkavalja
- so, biber, kari
- 6 jaja
- 1 ½ šolja mleka
- 1 kafena kašičica senfa
Priprema:
Luk iseckati i prodinstati na ugrejanom ulju i puteru u velikom sudu koji se ne lepi. Kada omekša dodati sitno seckan beli luk i očišćen i sitno seckan spanać. Posolite i pobiberite, pa kad spanać splasne skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Zasladite se - POVRATAK U PROŠLOST: Spremite fantastičan sutlijaš!
Dodajte rendan sir i promešajte. Hleb isecite na kockice. Sud u kome će se peći sufle dobro podmazati. Ređati red hleba, red spanaća, pa rendani kačkavalj. Prelijte umućenim jajima, mlekom i senfom. Odozgo narendati kačkavalj.
Ostaviti jelo da odstoji 20 minuta pre ubacivanja u rernu. Peći u umereno ugrejanoj pećnici, dok kačkavalj ne dobije lepu boju.