ПРЕФИЊЕНИ ПОПАЈ: Суфле од спанаћа
Овај специјалитет можете припремати и у малим посудама, "порцијашицама", које су идеалне за сервирање.
Потребно:
- 600г спанаћа
- 250-300г сира
- 6 кришки хлеба
- 1 главица црног лука
- 1-2 чена белог лука
- путер
- 2 супене кашике уља уље за подмазивање
- 250-300г качкаваља
- со, бибер, кари
- 6 јаја
- 1 ½ шоља млека
- 1 кафена кашичица сенфа
Припрема:
Лук исецкати и продинстати на угрејаном уљу и путеру у великом суду који се не лепи. Када омекша додати ситно сецкан бели лук и очишћен и ситно сецкан спанаћ. Посолите и побиберите, па кад спанаћ спласне скините са ватре и оставите да се охлади.
Засладите се - ПОВРАТАК У ПРОШЛОСТ: Спремите фантастичан сутлијаш!
Додајте рендан сир и промешајте. Хлеб исеците на коцкице. Суд у коме ће се пећи суфле добро подмазати. Ређати ред хлеба, ред спанаћа, па рендани качкаваљ. Прелијте умућеним јајима, млеком и сенфом. Одозго нарендати качкаваљ.
Оставити јело да одстоји 20 минута пре убацивања у рерну. Пећи у умерено угрејаној пећници, док качкаваљ не добије лепу боју.