PROLEĆE JE NA VRATIMA: Pripremite rižoto sa piletinom i spanaćem
18.03.2015.
10:12
Komentari (0)
Pravo iz suncem okupane Italije stiže nam pravo prolećno jelo.
Potrebno:
- 350g piletine
- 2 šolje pirinča
- 1 manja glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 300g spanaća
- 150ml belog vina
- 1 litar pilećeg bujona
- 20g putera
- 2 supene kašike ulja
- 30g parmezana
Priprema:
Da li ste probali farmerski rižoto?
Zagrejte ulje i puter u šerpi, pa propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte iseckanu piletinu i dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte pirinač i mešajte dok ne postane "staklast", potom dodajte vino i mešajte dok ne ispari. Dodati očišćen spanać, promešati pa sipati i šolju bujona. Kuvati i povremeno dodavati bujon – sve dok se pirinač ne skuva (ali pazite da se ne raskuva). Na kraju dodajte začine i servirajte sa rendanim parmezanom.