ПРОЛЕЋЕ ЈЕ НА ВРАТИМА: Припремите рижото са пилетином и спанаћем
18.03.2015.
10:12
Коментари (0)
Право из сунцем окупане Италије стиже нам право пролећно јело.
Потребно:
- 350г пилетине
- 2 шоље пиринча
- 1 мања главица црног лука
- 2-3 чена белог лука
- 300г спанаћа
- 150мл белог вина
- 1 литар пилећег бујона
- 20г путера
- 2 супене кашике уља
- 30г пармезана
Припрема:
Да ли сте пробали фармерски рижото?
Загрејте уље и путер у шерпи, па пропржите ситно сецкан црни и бели лук. Додајте исецкану пилетину и динстајте док не промени боју. Додајте пиринач и мешајте док не постане "стакласт", потом додајте вино и мешајте док не испари. Додати очишћен спанаћ, промешати па сипати и шољу бујона. Кувати и повремено додавати бујон – све док се пиринач не скува (али пазите да се не раскува). На крају додајте зачине и сервирајте са ренданим пармезаном.