SEBI USKRAĆUJETE MNOGO VITAMINA: Greške koje pravite prilikom pravljenja hrane!
Saznajte koje namirnice pravite i jedete na pogrešan način.
Vi ljuštite kivi. Kivi je odličan izvor vitamina C, omega-3 masnih kiselina i raznoraznim antioksidansima koji pospešuju vašu krvnu sliku, ali je delotvoran u pilingu kože. Nedavne studije su pokazale da konzumiranje kivija ali sa korom, udvostručava unos vlakana, a pogotovo vitamina C. Dokazano je takođe da vam vitamini iz njegove kore poboljšavaju kvalitet sna.
Jedete samo cvetove brokolija. Stablo brokolija je neverovatno hranjivo za vaš organizam, jer kako ističe slavni američki nutricionista Ešli Kof ono sadrži vitamine A, C, K i jedinjenja kao što su glukozinolat koji pospešuje detoksikaciju.
Pečete meso i luk. Proces prženja (konkretno spremanje roštilja) hrane stvara hemijske reakcije u kojoj se šećeri vezuju za proteine, podstičući brže starenje kože i razvoj kardiovaskularnih bolesti i Alchajmera. Kako biste to izbegli, jedite sirovu hranu, pravljenu na pari, objašnjava kineski nutricionista Urban Remedi.
Jedete cimet samo kao dodatak hrani. To je nedovoljno, jer verovatno niste znali da cimet uspostavlja ravnotežu nivoa šećera u krvi i podstiče sagorevanje masti. Trudite se da ga u isranu unosite još više, a posebno je delotvoran napitak sačinjen od tople vode i cimeta.
Pročitajte i:
- UZROCI ZA KOJE DO SADA NISTE ZNALI: I mladi ljudi mogu doživeti srčani udar, a evo i zašto
- PROCEDURA LOMLJENJA KOSTIJU: Pogledajte zbog čega se ljudi podvrgavaju ovoj metodi! (VIDEO)
- Zašto vam je koža zadnjice crvena i zašto svrbi?
- Imate halucinacije? Izbacite ove namirnice
- USUDITE SE: Pogledajte kako izgleda dan u životu heroinskog zavisnika! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)