Zašto je dobro piti toplu čokoladu?
Da li ste znali da topla čokolada, između ostalog, može biti dobar saveznik u borbi protiv raka?
Tokom zimskih dana, malo ko će se "uhvatiti" za čašu hladnog piva, već će u ponuđenom asortimanu na prvom mestu biti neki topli napici, poput tople čokolade. Pored toga što opušta i ume da ugreje, pročitajte zašto je ona mnogo dobra za naš organizam.
Nedavno je jedno američko istraživanje pokazalo kako topla čokolada može poboljšati stanje i rad vašeg mozga. Flavonoidi u ovom napitku pospešuju protok krvi i kiseonika u mozak, što vam pomaže da bolje mislite.
Studija rađena na njujorškom univerzitetu Kornvel pokazala je da vruća čokolada sadrži više antioksidansa, nego zeleni čaj ili vino. Oni mogu biti odlični saveznici u borbi protiv starenja, bolesti srca i raka. Što je čokolada tamnija, to su antioksidansi sve delotvorniji.
Topla čokolada je dobra za zdravlje vaših arterija, a za to su zaslužni flavonoidi, koji smanjuju rizik od srčanih oboljenja i regulišu hipertenziju. Međutim, zbog velike količine šećera i masti, lekari savetuju da ne bi trebalo piti više od 2 šolje tople čokolade dnevno, prenosi avaz.ba.
Može vam takođe pomoći kako biste lakše skinuli višak kilograma. Kada se pije pravilno, topla čokolada je ukusno i niskokalorično piće, a pomaže da se smanji unos slatke i visokokalorične hrane, kao što su kolači, torte, krofne...
- Pročitajte i:
- Pronađena vakcina koja leči od nikotinske zavisnosti
- Pobedite alergije povrćem!
- DEČAK ČUDOTVORAC IZ PARAĆINA: Njegovo telo je magnet i leči ljude
- PLANK VEŽBANJE: Trening koji nudi savršenu figuru za tili čas (VIDEO)
- Ne suzdržavajte se: Pet razloga zašto treba ponekad dobro da se isplačete!