Зашто је добро пити топлу чоколаду?
Да ли сте знали да топла чоколада, између осталог, може бити добар савезник у борби против рака?
Током зимских дана, мало ко ће се "ухватити" за чашу хладног пива, већ ће у понуђеном асортиману на првом месту бити неки топли напици, попут топле чоколаде. Поред тога што опушта и уме да угреје, прочитајте зашто је она много добра за наш организам.
Недавно је једно америчко истраживање показало како топла чоколада може побољшати стање и рад вашег мозга. Флавоноиди у овом напитку поспешују проток крви и кисеоника у мозак, што вам помаже да боље мислите.
Студија рађена на њујоршком универзитету Корнвел показала је да врућа чоколада садржи више антиоксиданса, него зелени чај или вино. Они могу бити одлични савезници у борби против старења, болести срца и рака. Што је чоколада тамнија, то су антиоксиданси све делотворнији.
Топла чоколада је добра за здравље ваших артерија, а за то су заслужни флавоноиди, који смањују ризик од срчаних обољења и регулишу хипертензију. Међутим, због велике количине шећера и масти, лекари саветују да не би требало пити више од 2 шоље топле чоколаде дневно, преноси avaz.ba.
Може вам такође помоћи како бисте лакше скинули вишак килограма. Када се пије правилно, топла чоколада је укусно и нискокалорично пиће, а помаже да се смањи унос слатке и висококалоричне хране, као што су колачи, торте, крофне...
- Прочитајте и:
- Пронађена вакцина која лечи од никотинске зависности
- Победите алергије поврћем!
- ДЕЧАК ЧУДОТВОРАЦ ИЗ ПАРАЋИНА: Његово тело је магнет и лечи људе
- ПЛАНК ВЕЖБАЊЕ: Тренинг који нуди савршену фигуру за тили час (ВИДЕО)
- Не суздржавајте се: Пет разлога зашто треба понекад добро да се исплачете!