Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ АУТОПУТА "МИЛОШ ВЕЛИКИ": Уложићемо милијарду евра и изградићемо 5.000 КМ нових путева! (ФОТО)

18.08.2019. 15:32 22:05
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствује отварању аутопута "Милош Велики", на деоници од Обреновца до Љига

Аутопут "Милош Велики", односно деоница Коридора 11 од Обреновца до Прељине, званично је бити отворен данас. Путницима ће тако бити доступно 103 километара новог аутопута, чиме ће путовање до Западне Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине бити значајно олакшано.

19.00
Обраћање Александра Вучића

У Љигу је започела централна церемонија отварања ауто-пута Милош Велики. Љиг је уједно и последњи пунк који ће делегација посетити и крај деонице новоизграђеног ауто-пута. Свечаност је започела интонирањем химне "Боже правде". Потом се окупљенима обратио председник Србије. 

Вучић је захвалио свима који су дошли да увеличају свечаност истичући да је данас велики дан за Србију. 

- 70 година сањали смо овај сан и чекали овај дан. 70 година и мало више, мало дуже. Зато сам захвалан свима вама којима није било тешко да дођете у Љиг и да заједно обележимо отварање ауто-пута који носи име по Милошу Великом - рекао је председник. 

Председник је рекао да је за кратко време Србија проглашена за земљу са највише страних директних инвестиција.

- И као да се мало стидимо тога да прихватамо успехе у раду и економији. Међу најбољима смо у много чему и поправљаћемо живот грађана, а овај ауто-пут је нови квалитет живота, нови стандард за грађане Србије. Сетимо се колико смо мука и проблема имали, али овај ауто-пут биће храст будућности за нашу децу која морају да остану овде - рекао је председник у Љигу. 

Додаје да је све урађено нашим новцем, без концесије, новцем народа који је имао поверења у политику која не обећава куле и градове, већ је озбиљна, тешка и одговорна, која повећава плате које ће за три месеца бити веће од 500 евра. 

- То је политика будућности - рекао је председник. Додао је да је на састанку око новог инвестиционог плана одлучено да ће се Србија брже мењати, а свака општина у Србији имаће сређено све око отпадних вода, јер је каже срамота да то у 21. веку не буде решено. Биће уложено око милијарду евра и биће урађено у четири године 5.000 километара путева. 

Цео говор председника Вучића прочитајте кликом ОВДЕ.

16.52
Обилазак
158.45
Дочек испред тунела уз домаћу храну и вино

Кинеску и српску делегацију испред тунела"Бранчић" дочекала је закуска, те су кинески представници имали прилику да пробају традиционалну српску храну и вина српских произвођача.

 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

18.35
Вучић обишао Оперативни центар за управљање саобраћајем

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас Оперативни центар за управљање саобраћајем на ауто-путу "Милош велики", који се налази код Љига.

- Ово изгледа као Швајцарска - прокоментарисао је Вучић.

Вучић је кратко разговарао и са представницима локалне власти у Љигу.

Он је упитао да ли су људи задовољни новим ауто-путем, на шта су му одговорили да су грађани презадовољни, али да је потребно још инвестиција.

- Кад год дођем, увек је ''samo још нешто''. Прошли пут је био ауто-пут, пре тога школа... - прокоментарисао је расположено Вучић.

18.30
Долазак Ердогана

Председник Александар Вучић потврдио је данас да ће турски председник Реџеп Тајип Ердоган доћи у посету Србији и да ће заједно присуствовати почетку радова на изградњи ауто-пута Београд–Сарајево.

Вучић је у разговору са новинарима током вожње новим аутопутем "Милош Велики", рекао да ће то бити добра, пријатељска посета и да је Ердоган искрен пријатељ.

- Хвала му што долази у Србију и срећни смо кад можемо да га угостимо. Верујем да много тога заједно у будућности можемо да урадимо - рекао је Вучић и изразио захвалност турским инвеститорима у Србији и наду да ће их бити још више.

На питање да ли је тачно да ће он и Ердоган присуствовати заједно почетку радова на ауто-путу Београд - Сарајево, Вучић је одговорио:

- Било би логично. Доћи ће, биће у реду то.

Он је такође, у разговору са новинарима рекао да држава ће подржати и помоћи Београдски универзитет (БУ), који је независтан и остаће такав, али не могу придике за пад универзитета на Шангајској листи да држе они у чије време та образовна институција није ни била на тој листи.

- Упитан да прокоментарише пад БУ на Шангајској листи, он је приметио да су се чуле "разне глупости" о дипломама и сличном, а да нико није ни прочитао о чему се ради.

- Знате ли који смо били на Шангајској листи 2008, 2009, 2010, 2011. године. Нисмо ни били на листи. Као ни у здравству. Нисмо могли ни да паднемо, јер смо били последњи. Тако је било у време стручњака што ми соле памет данас. - рекао је Вучић новинарима током обиласка новог аутопута "Милош Велики".

18.05
"Тунел Бранчић изгледа боље него швајцарски"

- Слушао сам да шлепер не може да прође кроз овај тунел, а он изгледа боље него швајцарски. Хвала ти кинески пријатељу што сте урадили овај тунел да изгледа боље него швајцарски - рекао је Вучић представницима кинеске фирме "Сандонг хај спид" приликом доласка у тунел "Бранчић".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Симбол новоизграђеног дела Коридора 11 је тунел "Бранчић", дужине 940 метара, а има 88 камера.

18.00
Постављени електронски портали

Дуж целог пута су већ постављени електронски портали на којима између осталог пише "Добродошли на аутопут Милош Велики". 

17.50
Наставак пута ка тунелу Бранчић

Окупљени новинари и делегација која је кренула из Обреновца наставили су пут ка тунелу Бранчић где ће председник обићи Оперативни центар за управљање саобраћајем и присуствовати презентацији и дегустацији националних јела и пића повезаних аутопутем "Милош Велики".

17.41
Наплата путарине на новом аутопуту од септембра

Председник Александар Вучић најавио је да ће путарина на новом аутопуту “Милош Велики” почети да се наплаћује од 1.септембра.

Колико ће износити цена путарине сазнајте кликом ОВДЕ.

17.30
Обраћање

 На петљи Лајковац - Ваљево обратио се Милорад Додик:

- РС очекује велике послове у вези са изградњом пута који ће повезати Кузмин, преко Раче и верујемо да ћемо уз помоћ Србије то и завршити. Сви путеви воде у Београд. Свакако велика захвалност за овај велики успех. Ово је аутопут који ће омогућити да не само инвеститори, већ сви дођу и обиђу овај део Србије. О овом аутопуту ће се много говорити и желим се се још једном захвалим председнику Вучићу - рекао је Додик.

Цео говор прочитајте ОВДЕ.

17.10
Петља Лајковац - Ваљево

Председник Вучић стигао је на петљу Лајковац - Ваљево где ће присуствовати  представљању туристичког потенцијала који се отвара новим аутопутем и разговараће са радницима и представницима компанија које су градиле ову деоницу.

Ову "станицу" обележила је весела атмосфера и пригодан културно-уметнички програм локалног КУД-а.

- За људе из ових крајева, кроз које пролази аутопут "Милош Велики", ово значи живот! Много је лепа наша Србија, сада ће имати прилику да је обиђу и виде, само још богатија да буде. Велике ствари се дешавају за Србију, много ће другачије изгледати, људи ће моћи да живе од свог рада. - рекао је председник.

Lajkovac
Лајковац / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

lajkovac
лајковац / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

16.55
"Ми наше снове остварујемо"

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, током обиласка ауто-пута "Милош велики" да се обраћа и да је захвалан оним грађанима који воле Србију више од свега, а онима који је мрзе Србију поручује - победићемо их лако.

На питање новинара како види то што има и оних који не говоре лепо о успесима државе и на молбу да прокоментарише изјаву социолога Јове Бакића да би државни врх најрађе бацио у реку, Вучић каже:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Он је школованији, немојте га потцењивати, алудирао је на период од 1941-45. када су рекама пливали лешеви, није он говорио о пливању прсно, леђно... Није никакав проблем. Ја то разумем - они би да нас врате у време у којем они имају пара а нема ауто-путева, железничких пруга, музеја, стадиона, виших плата, пензија, у којем расте јавни дуг. Ја њих разумем, то је њихов програм, зато хоће да убијају оне које граде и раде.

Целу вест прочитајте кликом ОВДЕ.

16.50
"Нажалост нико у Црној Гори неће да каже да је ово пут до Београда”

- Нико у Црној Гори због тренутне антиспрске политике неће да каже да је ово аутопут Београд-Бар него говоре да је ово аутопут Београд-Бојаре. Ово је аутопут који ће повезати Србију и Јадранско море- рекао је у Убу, Андрија Мандић лидер демократског опозиционог савеза Демократски фронт.

Целу вест прочитајте ОВДЕ.

16.45
Долазак на наплатну рампу Уб

Делегација је стигла на наплатну рампу Уб, где је председника дочекао глумац Ненад Јездић у улози кнеза Милоша Обреновића. Вучић ће на овом месту разговарати са представницима компанија које су градиле ову деоницу као и ловцима и риболовцима из Фазанерије Уб. 

- Резултати дођу после много тешког рада, захвалан сам људима у Влади Републике Србије и нашем народу који је то подржао јер воле Србију и брину о њеној будућности! - написао је председник на свом инстаграм профилу.

16.40
"После аутопута Милош велики следи Шумадијски коридор"

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас изградњу Шумадијског аутопута.

Вучић је, обилазећи нови аутопут "Милош Велики", новинарима казао да ће вечерас у говору поводом пуштања у саобраћаја тог ауто-пута обелоданити трасу и друге детаље новог пројекта - аутопута који ће носити име "Вожд Карађорђе".

Више о томе прочитајте кликом ОВДЕ.

16.30
Председник кренуо у обилазак

Председник, министарка саобраћаја, ВИП званице и новинари кренули су отвореним аутобусом у обилазак деонице ауто-пута од Обреновца до Љига.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Обилазак је почео од наплатне рампе Обреновац где су Вучића дочекали министри у Влади, међу којима су министарка грађевинарства и саобраћаја Зорана Михајловић и министар финансија Синиша Мали, као и Додик и представници извођача радова.

16.27
Председнику наплатна карта са бројем 001

Председник Александар Вучић данас је приликом обиласка наплатне рампе Обреновац, симболично добио наплатну картицу са бројем 001.

Наплатна рампа Обреновац је прва тачка коју је председник Вучић данас обишао, на аутопуту "Милош Велики", на деоници од Обреновца до Љига која ће вечерас свечано бити пуштена у саобраћај.

Вучић је захвалио на картици и пожелео успех у раду свима који ће бити на услузи возачима на новом аутопуту.

Више о овоме прочитајте у ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ.

16.13
Аутопут доступан путницима од вечерас

Како се незванично сазнаје, путници ће нови аутопут моћи да користе већ вечерас од поноћи.

16.10
Звучни зид у бојама српске заставе

На наплатној рампи Обреновац где се састају српска и кинеска делегација део звучног зида обојен је у бојама српске заставе. 

16.03
Стигао Вучић

На отварање аутопута "Милош Velliki" стигао је и председник Србије Александр Вучић. 

- Пре светог Николе отворићемо пут до Сурчина што ће бити велика ствар за целу Србију, те неће бити гужве у Београду. Дакле, за четири месеца имаћемо цели аутопу - рекао је Вучић овом приликом.

Како је председник Вучић овом приликом рекао, грађани овог дела Србије су скоро 74 године чекали аутопут. 

16.00
Радојичић о аутопуту ''Милош Велики''

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да је данас важан дан због пуштања у саобраћај аутопута "Милош Велики", на деоници од Обреновца до Љига.

- Данас смо сви поносни на аутопут "Милош Велики", на пут који заиста спаја Србију, као и на успех неимара који су овај аутопут изградили. Од данас ће се од Београда до Чачка стизати знатно брже и безбедније. Нови аутопут значајан је и за привреду наше земље, јер омогућава лакши и сигурнији проток робе - објаснио је Радојичић и закључио да се данас обележава крај реализације успешног пројекта - изградње аутопута ''Милош Велики'', али и почетак нових успеха.

15.30
Грађани о аутопуну "Милош Велики"

Изградња и отварање аутопута "Милош Велики", на деоници од Обреновца до Љига, веома је значајна јер ће растеретити саобраћај на Ибарској магистрали, кажу грађани Обреновца уочи вечерашњег пуштања у саобраћај те деонице и додају да је сваки нови пут остварње снова за све возаче.

Чучковић: Нови ауто-пут значајан и за грађане и за привреду

Чучковић: Нови ауто-пут значајан и за грађане и за привреду

СВЕ О НОВОМ АУТОПУТУ "МИЛОШ ВЕЛИКИ": Колике су путарине и ограничења, када ће бити пумпи

СВЕ О НОВОМ АУТОПУТУ "МИЛОШ ВЕЛИКИ": Колике су путарине и ограничења, када ће бити пумпи

ШАНСА КОЈУ СРБИЈА НЕ ПРОПУШТА: Шта изградња ауто-путева доноси свим грађанима?

ШАНСА КОЈУ СРБИЈА НЕ ПРОПУШТА: Шта изградња ауто-путева доноси свим грађанима?

- То је феноменална ствар. Свака част свима, а посебно општини Обреновац што је колико толико утицала на то да се тај пројекат заврши - рекао је Слободан Јовић за Танјуг и истакао да ће време путовања бити значајно скраћено, као и да ће бити безбедније.

Отварањем деонице од Обреновца до Љига задовољна је и Мирјана Петровић која каже да је сваки нови пут без рупа остварење снова за све возаче.

- Најважније је што ће путовање новим аутопутем бити безбедније, само да буде још и осветљен. Ми имамо три електране у околини и Обреновац треба да сија као Лас Вегас - рекла је она.

Њена суграђанка Босиљка Стефановић захвалила је председнику Србије Александру Вучићу на новом аутопуту јер је, како је истакла, све што он ради добро за грађане Србије.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Изразила је задовољство што ће, захваљујући новом аутопуту, време путовања бити значајно скраћено.

- То је веома значајно за све који путују, иду на море. Већина моје родбине путује у Грчку. Свима срећан пут на новом путу - додала је Босиљка.

Деоница аутопута од Обреновца до Љига дуга је 62,7 километара и значајно ће приближити Западну Србију и Београд пошто ће се од Обреновца до Чачка стизати за сат времена.

Трасу од Обреновца до Љига чине деонице Обреновац-Уб дужине 26,23 километара, Уб-Лајковац дужине 12,5 километара, где се због лошег квалитета приликом изградње део у укупној дужини од 2,5 км морао санирати, и Лајковац-Љиг дужине 23,98 километара.

Тако ће с деоницом Љиг-Прељина, која је већ у саобраћају, у саобрацајној функцији бити 103,06 км Аутопута Е-763 Београд - Јужни Јадран.

СРБИЈА ДОБИЈА ВАЖНУ САОБРАЋАЈНИЦУ: Од данас ауто-путем "Милош Велики" до Чачка за сат времена! (ФОТО)

СРБИЈА ДОБИЈА ВАЖНУ САОБРАЋАЈНИЦУ: Од данас ауто-путем "Милош Велики" до Чачка за сат времена! (ФОТО)

''Милош Велики метафора успеха свих нас'': Уочи отварања аутопута ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ! (ВИДЕО)

''Милош Велики метафора успеха свих нас'': Уочи отварања аутопута ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ! (ВИДЕО)

ГРАДИ СЕ СРПСКО-КИНЕСКИ ИНДУСТРИЈСКИ ПАРК: Отвара се 10.000 нових радних места, ево кад почињу радови

ГРАДИ СЕ СРПСКО-КИНЕСКИ ИНДУСТРИЈСКИ ПАРК: Отвара се 10.000 нових радних места, ево кад почињу радови

Деоница Обреновац-Љиг је пројектована за брзине од 130км/х, ширине је 28,4 метра с брзом, средњом и зауставном траком и чине је 42 моста и надвожњака, где је најдужи мост дугачак преко 580 метара, а на њој је безбедности ради и око 200 километара одбојне ограде.

ОВА држава је ПРВА ставила ТИТА на своју новчаницу - ЕВО и ЗАШТО, сада све има ПОТПУНИ СМИСАО
Josip Broz Tito

ОВА држава је ПРВА ставила ТИТА на своју новчаницу - ЕВО и ЗАШТО, сада све има ПОТПУНИ СМИСАО

19.09.2024. 18:57
НАРОДНА БАНКА САОПШТИЛА ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија наставља тренд раста у ИКТ сектору!
Narodna banka

НАРОДНА БАНКА САОПШТИЛА ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија наставља тренд раста у ИКТ сектору!

19.09.2024. 18:33
НОВИ ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЦАРИНА: Ево ко долази на Радујково место
Branko Radujko

НОВИ ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЦАРИНА: Ево ко долази на Радујково место

19.09.2024. 18:05
СТРАТЕШКИ ПОТЕЗ САД! Испорука ОГРОМНЕ количине нафте на ТАЈНОЈ ЛОКАЦИЈИ - цена НЕЗАПАМЋЕНО НИСКА
nafta

СТРАТЕШКИ ПОТЕЗ САД! Испорука ОГРОМНЕ количине нафте на ТАЈНОЈ ЛОКАЦИЈИ - цена НЕЗАПАМЋЕНО НИСКА

19.09.2024. 18:04
ПОВЛАЧИ СЕ СА РАФОВА ПОПУЛАРНИ КЕКС КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Потрошачи који су купили производе се позивају да их врате на продајно место
Prodavnica

ПОВЛАЧИ СЕ СА РАФОВА ПОПУЛАРНИ КЕКС КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Потрошачи који су купили производе се позивају да их врате на продајно место

19.09.2024. 10:14
СТУДЕНТИ У БЕОГРАДУ НА МУКАМА: Најјефтинији станови нестају брзо, а ево где су најниже кирије
Iznajmljivanje stana

СТУДЕНТИ У БЕОГРАДУ НА МУКАМА: Најјефтинији станови нестају брзо, а ево где су најниже кирије

19.09.2024. 09:42
РАСТЕ СТАНДАРД ГРАЂАНА! Вучић саопштио сјајне вести: Биће повећања пензија, али и плата овим групама
Aleksandar Vučić

РАСТЕ СТАНДАРД ГРАЂАНА! Вучић саопштио сјајне вести: Биће повећања пензија, али и плата овим групама

18.09.2024. 19:05
ВАЖНА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ПРОДУЖЕНА: Ево ко има право да се пријави за доделу бесповратних средстава
Pare

ВАЖНА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ПРОДУЖЕНА: Ево ко има право да се пријави за доделу бесповратних средстава

18.09.2024. 18:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38