Чаролија слатких укуса Француске, Аустрије и Србије на једном месту
Шта је заједничко за француски мацарон, италијанску кафу, аустријску Сахер торту и српску љубазност? Да ли сте знали и да су пресне торте које се припремају без термичке обраде, брашна, јаја и сировина животињског порекла нови тренд у Србији који се може такмичити са свим светски познатим посластицама?
У центру града, на адреси Топличин Венац 17 отворен је нови "Coffee Роом", место где се једу најквалитетнији "ХомеМаде" и пије најбоља италијанска кафа. Након шопинг центра "Ушће" у ком је овај бренд веома познат, "Coffee Роом" у самом срцу Београда је ново место за вас и ваше пријатеље. У понуди се може наћи преко 30 врста колача и 15 врста кафа, а својим гостима тим "Coffee Роом-а" и "ХомеМаде Company" отворио је врата причајући “слатке” приче, од Француске, преко Аустрије и Италије, па до Србије.
Сама локација у старом Београду, Топличин венац, који је дело архитеката који су били париски ђаци, попут Александра Дерока који је у њему живео, мотивисао је athitekticu Тању Миловановић да ентеријер новог Coffee Роом-а постане место за мала и важна лична задовољства попут прве јутарње кафе, колача или сладоледа у подне и пића са пријатељима око поноћи. На око 170м2, са 85 седећих места, простор који плени француским шармом изнова ће вас враћати назад. На још један мацарон, или шољицу еспреса…
За отварање нове локације, тим из Coffee Роом-а и компаније HomeMade је након пет година преданог рада поделио тајну успеха и испричао интересантне приче о познатим светским посластицама које се припремају у HomeMade слаткој радионици.
Узбудљиво путовање започело је у Француској, где су се посластичари из HomeMade Company обучавали да припремају најбоље мацаронсе у Србији, са 15 врста мацаронса (чоколада, ванила, лешник, слана карамела, лаванда, пистаћи, малина, боровница, смоква, passion фруит, чоко мента, кикирики, кафа, чоко наранџа и кокос). Мацаронс су једна од најпознатијих француских посластица која се састоји од две глатке и обле корице (шкољкице) између којих се налази укусан крем. Корице се праве од бадемовог брашна и беланаца, а филови су на бази чоколаде или воћних кремова. Изузетно су сочни и топе се у устима, док су укуси веома различити.
Након Француске, глумци Стефанија Лукић и Милош Анђелковић су присутне госте на отварању повели у топлу Италију где је у Coffee Роом-у конобар свим присутнима уз звучно „Буонгиорно!“ понудио espresso кафу, за коју се верује да је национална гордост ове земље. Пије се у току целог дана, а добар еспресо се пије топао из загрејане шољице. Културу припремања и испијања кафе негује и Coffee Роом, у коме се служи искључиво италијанска Illy кафа врхунског квалитета, 100% Арабица, а у понуди се налази 14 стандардних врста кафа и неколико врста хладних кафа и кафа са алкохолом.
Из Италије, у узбудљиво искуство, HomeMade посластичари наставили су са посебном причом из Аустрије о традиционалној Сахер торти, која је почела давне 1832. године када је принц Матерних наредио да се у кухињи припреми посебна посластица за посебне госте. Како је шеф кухиње због болести био одсутан, шеснаестогодишњи Франц Сахер је на брзину и уз врло једноставне састојке смислио Сахер торту. Интриге око ове посластице, потекле су још са двора када се дискутовало о глазури од чоколаде и мермелади која се додаје овој посластици. Оригинални руком писан рецепт Сахер торте налази се у Бечу, а у Београду у Coffee Роом-у можете уживати у укусу ове традиционалне посластице, јер, како се верује, свако има своју “оригиналну“ верзију Сахер торте.
За крај овог посластичарског путовања, представљена је и Србија, са најновијим трендом у посластичарству, пресним тортама (Raw Цакес) које су озбиљна конкуренција светски познатим посластицама. Raw Цакес су апсолутни хит у свету, јер омогућавају људима који имају специфичан режим исхране да уживају у слатким залогајима. Понуду нове линије HomeMade производа “Raw Цакес” (пресне торте), чине торте произведене без термичке обраде, од сировина биљног порекла, не садрже шећер, транс масти, брашно, јаја и било какве сировине животињског порекла. Погодне су за вегетеријанце, вегане и дијабетичаре, а сви укуси су и посни.