Чоколадни тартуфи
10.05.2014.
09:44
Коментари (0)
Овај француски слаткиш можете направити и дан раније.
Потребно:
- 250г чоколаде за кување са високим постотком какаа (70-80%)
- 150г слатке павлаке
- 40г путера
- 75г какаа
Припрема:
На пари отопити чоколаду са 2 супене кашике воде, уз непрестано мешање. Када се чоколада отопи полако додати павлаку и мешати док смеса не постане хомогена. Тек онда скинути са шпорета и оставити да се охлади.
Када се чоколада стисне, поново ставити на пару и додати путер, па мешати док се смеса не уједначи. Чоколадну масу сипати у чинију, покрити је пријањајућом фолијом и сместити у фрижидер на један сат, да се стврдне.
Кашиком вадити куглице и рукама (између дланова) их додатно уваљати да буду правилне, али то урадити брзо да се смаса не би растопила.
Куглице ваљати у какао.
Уместо какаа, можете их ваљати и у кокос, млевени кекс, лешник или орах, сецкане бадеме... Али, обавезно нам јавите која је ваша омиљена комбинација!